Vraag om uitleg over de toekomst van het project Talent van Kathleen Krekels (N-VA) aan minister Ben Weyts.

“In het secundair onderwijs bestaan er momenteel heel wat regelgevende hindernissen om te versnellen. Leerlingen kunnen via de examencommissie vervroegd afstuderen, maar kunnen niet zomaar over de verschillende graden springen.
De minister kondigde op 28 maart aan dat vanaf volgend schooljaar leerlingen uit het secundair onderwijs vrijstellingen voor bepaalde vakken zullen kunnen krijgen. Bovendien zei hij in de commissievergadering van 21 april dat via het nieuwe organisatiebesluit voor het secundair onderwijs dergelijke versnellingen van een volledig schooljaar momenteel onderzocht worden.”
Kathleen Krekels – Onderwijscommissie Vlaams Parlement 12 mei 2022

Lees het verslag van de commissievergadering

Door admin