Vraag om uitleg over de actiepunten van het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) rond de inclusie van cognitief sterk functionerende studenten

van Kathleen Krekels (N-VA) aan minister Ben Weyts

Als ik zou terugblikken op mijn jaren hier, denk ik dat het op de kaart zetten van hoogbegaafdheid wel iets is waarvan ik kan zeggen dat ik er actief mee mijn schouders onder gezet heb en dat we echt wel een mooi resultaat behaald hebben. Natuurlijk is het werk zeker niet af. We hebben van alles in gang gezet, we hebben van alles mogelijk gemaakt. Dat moet zich nu verder, dieper en breder ontwikkelen – daar zijn we het uiteraard allemaal mee eens. Maar het staat op de kaart; er gaat aandacht naartoe. Er is ook veel meer inzicht in gekomen. Ik denk dus dat we verder moeten groeien en dat we ons verder moeten inzetten. Ik denk dat we hier nog verder kunnen schrijven aan dit mooie verhaal.
Kathleen Krekels (N-VA)

Bekijk het fragment op de website van het Vlaams parlement.
Vanaf 1.00.38′.

Door admin