Filmmaakster Annabel Verbeke werkt momenteel aan een documentaire over hoogbegaafdheid.

Expertisecentra en diverse experten zijn nauw bij dit proces betrokken om een genuanceerde kijk op hoogbegaafdheid te garanderen.

Momenteel zit ze volop in de researchfase en de komende maanden wil ze zoveel mogelijk in dialoog treden met hoogbegaafde kinderen of jongeren en hun ouders ontmoeten.

Annabel beoogt een dynamische en gelaagde film, die tegelijk toegankelijk en herkenbaar is. Haar doel is om mogelijke stigma’s rond dit onderwerp te doorbreken en om meer bewustzijn te creëren rond o.a. het sociaal-emotionele aspect. Ze wil een persoonlijk verhaal brengen door de film op te bouwen vanuit de dagdagelijkse realiteit van hoogbegaafde personen en hun omgeving en dit over een lang tijdsbestek. 

Hiervoor is ze op zoek om iemand voor langere periode te filmen, maar in deze fase wil ze vooral gesprekken aangaan om samen te bekijken welke mogelijkheden er zijn.

Omdat de persoonlijke en sociale uitdagingen evolueren met de leeftijd, focust ze op 3 verschillende leeftijdsgroepen: 

  • kinderen tussen 5 en 12 jaar 
  • adolescenten  
  • volwassenen

Haar aanpak gebeurt steeds in nauwe samenwerking met de gefilmde personen.

In een latere fase wil de regisseur een impact-campagne op poten zetten in samenwerking met experten en ervaringsdeskundigen, om meer aandacht te generen voor bijzondere en ‘andere’ kinderen in het algemeen en hoogbegaafde kinderen in het bijzonder.

Sta je open voor een gesprek om jouw verhaal, advies of ervaringen te delen? Neem dan zeker contact met Annabel Verbeke. 

info@annabelverbeke.com

www.annabelverbeke.com

Door admin