Aflevering 5 – HOOGBEGAAFDE jongeren

Dinsdag 23 april – VRT1 – 20.45u

<<< Gemiddeld zit er in een klas van 25 leerlingen 1 leerling die hoogbegaafd is. In totaal telt Vlaanderen zo’n 20.000 tot 25.000 hoogbegaafde kinderen. Charlotte, Linn, Ruben, Jade, Sien, Tibo, Matteo, Wiebe en Joram hebben allemaal een IQ dat hoger is dan 130 en zijn daarom hoogbegaafd. Ze nemen plaats in de studio van Durf te vragen om te antwoorden op heel wat vragen. Zijn jullie allemaal nerds? Voel jij je soms een rare vogel? Wil je altijd de eerste van de klas zijn? Ervaar je veel druk van buitenaf?

Siska Schoeters trekt eropuit met Charlotte, Jade en Sien. Charlotte is 16 jaar en zit in haar eerste jaar psychologie aan de VUB. Sien is 10 en zit in de PI-klas, een speciale klas voor hoogbegaafden en Jade combineert haar studies geneeskunde met een topsportstatuut als wielrenster. >>>

Kijk terug via VRT MAX

Oorspronkelijke oproep – 13 feb. 2023

“Het televisieproductiehuis Roses Are Blue (makers van programma’s als Down The Road, De Code van Coppens, De Wonderjaren, Durf Te Vragen…) is volop bezig met de voorbereiding van het vijfde seizoen van het Eén-programma ‘Durf Te Vragen’. In dit programma nodigt Siska Schoeters elke week een groep moedige mensen uit waar we stiekem heel veel vragen voor hebben maar die we vaak niet zelf in hun gezicht durven te stellen. Op die manier proberen we op een openhartige en respectvolle manier gevoelige thema’s bespreekbaar te maken.  

Een van de thema’s die we voor een nieuw seizoen aan bod willen laten komen is uitzonderlijk hoogbegaafde jongeren en kinderen. We willen graag een heel diverse, sterke en representatieve cast samenstellen. Bedoeling is dat ze hun ervaringen willen delen en op die manier de kijk op hoogbegaafdheid kunnen verhelderen, veranderen of bijsturen. 

Als iemand interesse heeft om mee te doen, mag die mij contacteren via jozefien.soret@rosesareblue.tv of bellen naar 0471357718. Dan plan ik met hem/haar een kennismakingsgesprek in. 

Ik kan al meegeven dat de opnames in de studio gepland staan eind maart en dat deze ongeveer een tweetal uren in beslag zullen nemen.”

Voor meer informatie over het programma kan je terecht op Durf te vragen

Door admin